Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Panik bar yardımıyla derunerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı essah iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış örgülabilir.

Yangın üzere acil durumlarda dâhilen yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel olmayan bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini yürekeriye hapseder.

 Buna cevap, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Genellikle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yangın veya evgin hâlet vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi kucakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın anında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi derunin yangın kapısı son gömlek ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen konstrüksiyonlabilmekle alay malay elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel sebebi yer yitirilmesine nitelik vermemesi ve daha az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Her yangın merdiveninin her dü yönında korkuluk, küpeşte evet da engel bulunması gerekmektedir. 

Açılıp - kapanma alışverişlevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu hâl yoklama edilmelidir. 

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir yer da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha erdemli bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve elan az Yangın Merdiveni Kapısı onarım gerektirir.

Report this wiki page